Lista - Vad är kärlek?

20. Vad är kärlek?

det här frågan måste ligga någonstans bland frågorna som "vad är meningen med livet" och vad händer när man dör"? men till skillnad från de frågorna kan den här frågan man faktiskt svara på. fast alla svara är nog väldigt olika eftersom att det är en subjektiv fråga.
när jag hör ordet kärlek tänker jag på en kille och tjej tillsammans, men samtidigt dyker det upp en bild i mitt huvud på ett hjärta. för på något sätt har vi människor kopplat kärlek till hjärta och jag kan inte alls förstå varför. jag förstår ju varför det heter hjärta, men formen ?

kärlek kan finnas från vem som helst till vad som helst. vi kan alla älska någon som vi är förälskade i på ett passionerat sätt men vi kan också älska en familjemedlem, ett djur, en vän eller till och med en sak eller byggnad. tro det eller ej men det finns faktiskt en kvinna som har gift sig med Eiffeltornet i Paris.

men kärlek handlar också mycket om längtan. längtan av att få vara nära sin kärlek. så fort man är ifrån varandra saknar man varandra och vill vara tätt intill varandra igen. men måste sköta om sin längtan och kärlek  varsamt, man får inte göra som hjärtat säger var sekund. för tillslut försvinner den starka längtan och man slutar sakna och längta. det är den stora längtan som håller kärleken vid liv.

kälek är en känsla, en stark och mäktig känsla. alla har vi vi känslan inom oss, men den betyder så mycket olika för olika personer. det styr och ställer det mesta i våra liv. oftast kommer hjärnan och hjärtat överens och då är de lätt att veta vad vi vill. och det är bara det vi vill, inget annat existerar i ens värld. men en dag kan det plötsligt hända att de inte längre kommer överens och allt blir kaos inom en. plötsligt kan något så litet förändra hela ens liv så himla mycket.

kärlek är lycka, en obeskrivlig känsla som gör en så himla lycklig. vi lever och strävar efter att bli lyckliga. det enda sättet vi kan bli lyckliga är genom att hitta någon slags kärlek i våra liv. kärlek förgyller vår vardag. kärlek gör oss glada och vi blir lyckliga. 

kärlek kan vara så ortoligt hemskt. vi kan förlora någon plötsligt som vi trodde att vi hade helt säkert i våra liv . kärlek kan vara något ouppnårligt, något vi vill ha men som vi vet att vi inte kan få. eller vi kanske bara är för osäkra för att våga chansa och kanske lyckas bli besvarade på rätt sätt. att uppleva olycklig kärlek är något utav det värsta man kan vara med om. allt är bara ensamt och man vill inte leva med.

men kärleken kan också få en att vakna till liv, det kan få oss att kämpa och att vilja leva. kärleken kan öka vår livsglädje. med en lyckad kärlek är allt enkelt och man är lyckligare än någonsin. lev livet och ha det underbart!



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0